TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması. Duvara hangi yükseklikte TV asılacağını belirleyen dogmatik kurallar yoktur. Her kullanıcının dikkate alması gereken bazı yararlı uzman önerileri vardır. TV’yi kurmak için doğru konumu seçmenin tek yolu budur. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması.
Herkes bağımsız olarak yüksekliği doğru bir şekilde hesaplayabilir ve TV’nin kurulacağı yeri belirleyebilir. Bunda karmaşık bir şey yok. Odanın özelliklerini, TV ekranının köşegenini ve aşağıda tartışılacak olan diğer önemli faktörleri göz önünde bulundurun. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması
pars servis televizyonlarda uzman bir teknik servistir eğer bir problem yaşıyorsanız profesyonellerden destek alınız
Telefon numarası : 444 09 71
Oda ve ekran boyutları
TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması. Odanın karesi ve ekranın köşegeni büyük ölçüde TV’nin duvardaki yerini belirler. Uzmanlar, izleme alanından TV’ye olan mesafenin yaklaşık 3 köşegen olması gerektiğine inanıyor.
Yüksekliği hesaplamadan önce, TV’yi kurmak için bir yer seçmeniz gerekir. Birçok yönden, bu yönün izleme konforu üzerinde etkisi vardır. Optimum noktayı hesaplamak için, kendinizi görüntüleme konumunda konumlandırmanız gerekir. Rahat bir pozisyon alın. İzleme noktasına geldiğinizde TV’nin hangi duvarlara kurulması gerektiği otomatik olarak belli olacaktır.
Uzmanlar sürekli olarak en iyi yerin düz bir çizgi (görüş alanının ortasından duvara kadar) olduğunu vurgular. TV’yi sabitleme yüksekliğine gelince, biraz sonra hesaplanır. LCD TV’yi bu şekilde kurarsanız, izleme noktasındaki herkes film, dizi veya diziyi herhangi bir kolaylık olmadan izleyebilir.
Bir dairenin veya evin büyüklüğü, TV kurulumu için yer seçimini doğrudan etkiler. Örneğin, tek odalı bir daireniz varsa, ekran kanepenin, sandalyenin veya yatağın ortasından çapraz olarak yerleştirilmelidir. Bu pozisyon, izlerken rahatsızlıktan kaçınır. Ekran odanın herhangi bir yerinden görülebilir. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması.
Mobilya ve iç mekan öğelerinin düzenlenmesi ile hesaplama işleminde belirli ayarlamalar yapılır. Kanepenin veya yatağın konumunu biraz değiştirmeniz gerekebilir. TV’yi kurmak için en iyi nokta belirlendiğinde, yüksekliği hesaplamaya geçebilirsiniz.
TV ekranının konumunun yüksekliğini belirlemenin iki yolu vardır. Birincisi, sıradan kullanıcıların deneyimine dayanmaktadır. Dikkate alınan maksimum konfor buydu. Hesaplamaya ikinci yaklaşım, doktorların ve ekipman üreticilerinin tavsiyelerine dayanmaktadır.
Birinci yöntem
İlk olarak, braket montaj sisteminin elemanlarının sabitleneceği yüksekliği belirlemeniz gerekir. İzleme noktanızda rahat bir pozisyon alın. Birkaç dakika gözlerini kapat. Şimdi onları açın, önünüzdeki duvara bir bakın. Baktığınız alan TV ekranının merkezidir. Ana braket bu noktada sabitlenir.
Bu seçeneği tercih ettiyseniz, izleme alanından TV cihazına olan mesafe, monitörün köşegeni gibi göstergelerin tamamen göz ardı edildiğini anlamanız gerekir. Yüksek bir ihtimal ile izlerken gözlerinizin yorulacağını söyleyebiliriz. Bu yöntemin basitliğine rağmen, ikinci seçeneği seçmek daha akıllıca olacaktır.
İkinci yol
Bu yaklaşım, matematiksel hesaplamalar yapmayı içerir. Doktorların önerileri dikkate alındı. Öncelikle göz hizasında bir ekran olmalıdır. Daha yüksek veya daha düşükse, görüntü bozulur. İkincisi, bir LCD TV’nin izleme noktasından en uygun mesafe, köşegen çarpı 3’tür. Plazma hakkında konuşuyorsak, ekranın boyutu 4 ile çarpılır.
LED veya 3D TV ekipmanı kurarken yalnızca köşegeni değil, ekran çözünürlüğünü de göz önünde bulundurun. 720p mi 1080p mi? Bu parametreler görüntünün kalitesini ve bununla birlikte izleme rahatlığını etkiler. Bu tür cihazların montaj yüksekliğinin hesaplanması aşağıdaki prensibe göre yapılır:
- 720p cihazlar için montaj yüksekliği diyagonalin 2,3 katı olacaktır.
- 1080p modelleri için montaj yüksekliği, köşegeni 1,6 faktörü ile çarparak hesaplanır.
Yüksekliği belirlerken, görüntüleme noktasından ekrana ve gözlerden cihaza olan mesafeyi dikkate alın.
Optimum mesafe
Hemen hemen tüm oftalmologlar, gözlerden TV cihazının bulunduğu noktaya olan minimum mesafenin, monitörün köşegeninin 2 ile çarpımından daha az olmaması gerektiği konusunda hemfikirdir. Bu öneri haklı olmaktan daha fazlasıdır, ancak ekran ve çözünürlük türü değildir. dikkate alınır. Bu nedenle eski TV modellerine olan mesafe bu prensibe göre hesaplanır.
Plazma ve LCD TV’ler için en uygun değerlerden daha önce bahsedilmişti. Önerilere uyarak TV duvarında başarılı bir şekilde yayın yapabilirsiniz.
TV izlemek aynı anda hem rahat hem de güvenli hale getirilebilir. Aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun:
- TV’den en büyük sapma açısı 30 ° işaretini geçmemelidir.
- Yerden TV’ye olan mesafe nedir? Minimum yükseklik 1 metredir. Aksi takdirde, kullanıcının yanlışlıkla cihaza dokunarak düşmesine neden olma riski vardır.
- Soketler orta dirseğe 45 cm mesafede yerleştirilmelidir (bu maksimum değerdir, daha küçük bir boşluk bırakabilirsiniz).
- İç eşyaların, mobilyaların yüksekliğini düşünün. Ekran onların üzerinde olabileceğinden. Bu durumda, dolaptan veya kanepenin kenarından minimum mesafe 25 cm olmalıdır.
- Konumu ayarlanabilen bir braket kullanılması tavsiye edilir. Bu, izlerken TV’nin eğim açısını düzeltmenizi sağlar.
- Bir braket satın alırken, TV’nizi tutabileceğinden emin olun. Öncelik seçeneği, TV modeliniz için özel olarak tasarlanmış bir brakettir.
- Zamanla, braket ekleri gevşeyebilir. Bu nedenle, cihazın güvenli bir şekilde sabitlenip sabitlenmediğini düzenli aralıklarla kontrol edin.
Artık TV’yi duvara asarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyorsunuz.
İşte ekranın köşegenine bağlı olarak mesafenin nasıl değiştiğini açıkça gösteren bir tablo.
İnç cinsinden ekran köşegeni | LCD panel için metre cinsinden optimum mesafe | Metre cinsinden plazma gösterimi için optimum mesafe |
73 | 3.7-5.6 | 5.6-7.4 |
65 | 3.3-5.0 | 5.0-6.6 |
57 | 2.9-4.4 | 4.4-5.8 |
elli | 2.5-3.8 | 3.8-5.1 |
46 | 2.3-3.5 | 3.5-4.7 |
42 | 2.1-3.2 | 3.2-4.3 |
37 | 1.9-2.4 | 2.4-3.2 |
Büyük bir köşegeni olan TV ekranı izleme noktasına çok yakınsa, izleyici görüntünün tamamını yakalayamaz. Pikseller görünür olacak. Bu, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen gözleri yoracaktır. Baş ağrısı hariç değildir.
Bağlantı elemanları türleri
TV’nizi duvara nasıl düzgün şekilde asacağınızdan emin değil misiniz? Mevcut bağlantı elemanlarını inceleyerek başlayın. Çoğunlukla kullanıcılar üç tür parantez satın alır:
- sert sabitleme ile;
- dikey eğimli;
- çok işlevli.
TV’yi düzgün şekilde asmanın en kolay yolu evrensel braketi kullanmaktır. Bu en uygun ve pahalı tiptir. Sert ve eğimli bağlantı elemanları, yalnızca yakın gelecekte dekor öğelerinin, mobilyaların yeniden düzenlenmesi olmayacağından emin olan kullanıcılar tarafından monte edilir. Her bir braket türünü ele alalım, güçlü ve zayıf yönlerini vurgulayalım.
Sert montajlar, TV havalandırmaları için çok az boşluk gerektirir. Bu sadece birkaç santimetrelik bir boşluktur. Cihaz “sıkıca” sabitlenecektir. Kullanıcının daha sonra görüş açısını değiştirme seçeneği yoktur.
TV’yi yatak odasında duvara monte etmek için eğimli montaj aparatları satın alınır. Montajdan sonra ekranın dikey konumunu ayarlayabileceksiniz. Bu, farklı açılardan bakarken çok kullanışlıdır. Örneğin, gün boyunca bir kanepe veya koltuktan ve akşamları bir yataktan. Cihazın asılacağı duvar ile arka panel arasında 10 cm mesafe bırakın.
Evrensel hareketli braketler pahalı ama pratik bir çözümdür. Adı kendisi için konuşur. Oturma odanıza veya yatak odanıza bir TV asabilirsiniz. Kullanıcı, eğim açısını ayarlayabilecek ve böyle bir ihtiyaç ortaya çıkarsa ayarlayabilecektir. Görüntüleme deneyimini artırmak için ekran sola ve sağa döndürülebilir. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması.
TV evrensel bir braket kullanılarak monte edilirse, paradan tasarruf etmeye gerek yoktur: Etkileyici sayıda hareketli modülün varlığı, uygun kalitede cıvata ve metal gerektirir. Cihazın ağırlığı yapıya sabit bir baskı uygular. Bu nedenle, bu durumda tasarruf, uygun olmayan bir karardır.
TV’yi köşeye asmak için en iyi montaj hangisidir? Herhangi bir braket böyle bir görev için uygundur, ancak evrensel olan öncelikli seçim olacaktır.
Farklı odalarda TV yüksekliği
Film veya TV şovları izlerken rahatça dinlenmek için odanın yüksekliğini hesaba katmanız gerekir. Değer, evin veya dairenin hangi bölümünün tartışıldığına bağlı olarak değişecektir.
Mutfaktaki TV setinin yüksekliği, pişirme işlemi sırasında izlenmek yerine dinlendiğinden en az öneme sahiptir. Çoğunlukla bu odalarda TV, optimum seviyenin üzerinde bulunur. Bu kolaylık içindir. Kullanıcının TV’ye yakalanma olasılığı düşer, bunun sonucunda düşer. Bu önlem, izleme deneyiminizi olumsuz etkilemeyecektir. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması.
Diğer odalara TV kurmanın da kendine has özellikleri vardır. Şimdi konuşacağımız onun hakkında.
Oturma odasında
Burada misafirlerinizi alır ve bayram ziyafetleri düzenlersiniz. Çoğunlukla herkes boş zamanlarının çoğunu spor salonunda geçirir. En uygun yüksekliği doğru seçmek önemlidir. Bu, en sevdiğiniz programları farklı noktalardan izlemenizi sağlar.
TV’nin en başarılı yerini ve yüksekliğini belirlemek için kesin kurallar yoktur. Bunu en başında konuşmuştuk. Bununla birlikte, uyulması gereken genel kabul görmüş kurallar vardır. TV ekranının ortasındaki ideal nokta, yerden 70-175 santimetre olan mesafe olarak kabul edilir. Çoğunlukla TV’nin bulunduğu yükseklik 1.2-1.4 metredir.
Cihazı yerleştirmek için en uygun yüksekliği hesaplamak için hangi faktörlerin dikkate alınması gerekir? En önemli noktalar:
- görüntülemenin en sık hangi noktadan gerçekleştirileceği;
- TV ekranı diyagonal;
- aile üyelerinin ortalama yüksekliği.
Doğrudan kanepenizden TV mi izliyorsunuz? Ardından cihazı önerilen seviyenin biraz altına asabilirsiniz. Tablodan bakmayı tercih eden kullanıcılar cihazı daha yükseğe asmalıdır.
Rahat bir izleme için yüksekliği hesaplamak için kanepeye oturun ve ardından duvara bakın. Kendinizi olabildiğince rahat hissetmeniz önemlidir. Doktorlar aşağıdaki tavsiyeleri verir:
- TV izlerken başınızı geriye atmayın. Bu pozisyon servikal vertebra üzerinde ek strese neden olur.
- Ekrandan gözlere olan mesafe, TV cihazının köşegenine göre hesaplanır. Örneğin, TV ekranı 100 santimetre ise izleyicinin 200-400 santimetre aralığında bir koltuk alması gerekir. Bu, TV ekranının türünü, odanın karesini dikkate alır.
TV ekranının merkezinin en uygun düzende gözlerinizin önünde olacağını unutmayın.
Televizyonun görme üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat edin. Bu sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de geçerlidir. Görüntüleme sürecinde servikal omurlar yer alır. Onları aşırı yüklemeyin. Bu nedenle doktorların tavsiyelerini dikkate alın.
Birçok kullanıcı TV’yi mobilyaların donatıldığı özel nişlere yerleştirir. Yükseklik gerekenden daha yüksek veya daha düşük olabileceğinden, bu pek doğru bir yaklaşım değildir. Bir denge bulmak çok zor. Tüm kanepelerin standart bir yüksekliği yoktur. Sonuç olarak, ek zorluklar ortaya çıkar. Ayrıca kendi büyümenizi de hesaba katmanız gerekir.
Konfor seviyesini kendiniz kontrol edin. İzleme işlemi sırasında kendinizi rahatsız hissederseniz veya görüntü bozulmaları fark ederseniz, TV cihazının konumunu daha önce tartışılan ipuçlarına göre değiştirmek daha iyidir.
Yatak odasında
Yatak odasında TV ne kadar yükseğe yerleştirilmelidir? Bu kadar zor bir soruya sadece birkaç kişi cevap verebilir. Daha önce açıklanan durumda olduğu gibi, TV’nin düzeni, mobilyaların düzeninden ve boyutlarından etkilenir. Optimum çözüm, ekipmanı duvara asarak görüntüleme alanına dik olarak yerleştirmektir. Bu, yatak odasında TV izlemeyi olabildiğince konforlu hale getirecektir. Yatağa uzanabilir veya yatakta oturabilirsiniz. Konumunuz önemli bir rol oynamaz.
Ancak bazı kullanıcılar TV’yi yatağa paralel bir yüksekliğe de asarlar. Ekranın merkezi gözlerinizin karşısında olmalıdır. Oturarak izlemeye gelince.
LCD ekranın yaklaşık 30 derece bükülmesi gerekeceğini unutmayın. Maksimum rahatlık sağlamanın tek yolu budur. Bu teknoloji kullanılarak oluşturulan monitörler analoglardan farklıdır, çünkü ekrana bir açıyla bakarsanız kontrast kaybolur, resim çok karanlık olur. Bütün bunlar birlikte izlemeyi çok elverişsiz hale getirecektir. LCD TV için eğme – farklı pozisyonlarda doğrudan görüntü oluşturma yeteneği: yalan, oturma ve yarı oturma.
LCD TV’nizi asmayı düşünüyorsanız, ayarlanabilir braketleri tercih edin. Bu tür montajlar, gelecekte TV ekranının eğim açısını değiştirmeye, TV’yi sola veya sağa çevirmeye izin verecektir. Evrensel bir braketin varlığı, ekranın konumunu ayarlamanıza, eğim açısını izleyicinin konumuna göre değiştirmenize olanak tanır.
TFT LCD ekranlar geniş bir görüş açısına sahiptir ancak dikey sapmaya karşı çok hassastırlar. Çok düşük bir konum kontrastı belirgin şekilde artırır, resim çok karanlık olur. TV’yi çok yükseğe yerleştirirseniz görüntü çok parlak olacaktır.
Mutfakta
Daha önce mutfağa TV yerleştirmenin özelliklerinden bahsetmiştik. Şimdi, hangisini inceledikten sonra, cihazın hangi yükseklikte asılacağı netleşecek olan belirli önerileri dikkate alacağız. En uygun TV yerleştirme noktası, çalışma alanının konumu ve mutfağın karesine göre belirlenir.
Örneğin küçük mutfaklar sadece 1-2 kişinin konaklayabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bu tür odalarda arka plan için TV ekipmanı açılır. Orta büyüklükteki mutfaklar, rahat sandalyeler, kanepe ve masa düzenleyebileceğiniz ücretsiz bir yemek alanı ile ayırt edilir. Bu nedenle, sinema, TV şovu, TV dizisini tamamen keşfedebilirsiniz.
Bir TV cihazı yerleştirmek için en uygun üç nokta vardır:
- bir komidin üzerinde;
- buzdolabının üzerinde;
- duvarda.
İkinci seçeneği seçerseniz, TV ekranının yerden bir buçuk metre yükseklikte olması gerektiğini unutmayın. Bazı kullanıcılar TV’yi doğrudan buzdolabının üzerine koyar. Bu geçerli bir seçenek mi? Evet, ama bazı incelikler var. Her şeyden önce, sinyal alımı ile ilgili sorunlar olabilir.
Her kullanıcının dikkat etmesi gereken önemli ipuçları:
- hiçbir durumda TV’yi mutfak aletlerinin veya lavabonun yanına asmamalısınız;
- Ayakta duruyorsanız (küçük mutfaklar için, sahipleri müzik kanallarını dinlemek için TV’yi açtığında) TV ekranının merkezi gözlerin karşısına yerleştirilmelidir;
- mutfak büyükse ve yemek alanı ile donatılmışsa, oturmanız şartıyla TV gözünüzün önünde olmalıdır;
- güneş ışınları parlama için bir katalizör olur, ekranı aydınlatır. Bu tür nüanslar dikkate alınmalıdır, bu nedenle maksimum yoğunlukta tekstil perdeleri satın alın.
Fikrinizi dikkate aldığınızdan emin olun. Yalnızca yararlı önerilere göre TV’nin konumunu seçemezsiniz. Yüksekliği ana görüş noktasına göre düzeltin. Ek olarak, izleme kolaylığı üzerinde önemli bir etkisi olan yükseklik gibi bireysel özellikler vardır.
kreşte
Çocuk odasına televizyon nasıl yerleştirilir? Çocuğun yaşını ve boyunu düşünün. TV’yi, aktif oyunlar sırasında çocuğun yanlışlıkla cihaza dokunmaması için kurmanız önerilir. Ekipman çok alçak yerleştirilirse, çocuğun yaralanmasına neden olabilir.
Çocuğunuz televizyonu farklı açılardan izleyecektir. Bu nedenle ekranın hem yerden hem de yataktan net bir şekilde görülebilmesi çok önemlidir. Pozların özelliğini düşünün. Elbette çocuğunuz çok hareketli. Bütün bunlar, cihaz için en uygun yerin seçimini önemli ölçüde karmaşıklaştırıyor. Mobilyaların, oyuncakların vb. düzenlenmesi önemli bir rol oynar.
Ekranın eğim açısını dikkate aldığınızdan emin olun, aksi takdirde kontrast kaybolur, resim aşırı derecede karanlık olur. Birçok ebeveyn köşeye bir TV kurdu. Prizi, çocuğunuzun anten kablosuna ve diğer kablolara ulaşamayacağı şekilde mümkün olduğunca yükseğe yerleştirin.
TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması. TV’yi duvara monte etmek için en uygun yüksekliğin hesaplanması.
pars servis televizyonlarda uzman bir teknik servistir eğer bir problem yaşıyorsanız profesyonellerden destek alınız
Telefon numarası : 444 09 71
Bu yazı yorumlara kapalı.