"Enter"a basıp içeriğe geçin

TV ekranı titriyorsa ne yapmalı?

TV ekranı titriyorsa ne yapmalı? Kullanıcılar oldukça sık böyle bir sorunla karşılaşırlar. Asıl zorluk, sorunun nedenini belirlemede yatmaktadır. TV ekranının neden yanıp söndüğünü kesin olarak cevaplamak son derece zor? Teşhis sonucu doğrudan sinyal kaynağına bağlıdır. Donanım arızaları göz ardı edilemez. Temel bileşenlerin arızalanması büyük olasılıkla parazitin sebebidir. Şimdi bir TV ekranındaki titremenin en yaygın nedenlerine bir göz atalım ve bu sorunu çözmenin etkili yollarını analiz edelim.

TV ekranı titriyorsa ne yapmalı? Teknik problemler

TV ekranı titriyorsa ne yapmalı? LG TV ekranı titrerse ne yapmalı? Donanım teşhisi ile başlayın. TV cihazının temel modüllerinin işlevselliğini kontrol edin. Yüksek voltajlı kondansatörler, güç sisteminde, yani invertörde son derece sık yanar. CRT modellerinde lehimde çatlaklar oluşuyor. Mekanik kusurlar görsel olarak bir halkayı andırır. Tahtadaki tüm elementlerin ısıtıldığı yerlerde görünürler. Böyle bir arıza, yüksek stres nedeniyle de ortaya çıkar.

İnverter gerekli voltaj seviyesini sağlamazsa, bu nedenle LED arka ışığı yanıp sönmeye başlar. LG TV’nizi açtığınızda titreyebilir. Bazı durumlarda LED’ler tamamen söner. Bu nedenle ekranın bazı kısımları tamamen karanlık kalıyor. Sorunu çözmek için kapasitörlerin ve LED’lerin performansını kontrol etmeniz gerekir. Bazı durumlarda, yüksek voltajın olduğu yerlerde kartları yeniden lehimlemeniz gerekir.

Ayrı olarak, kartın bozulması nedeniyle ekran titremesinin Samsung’un Smart TV’lerinde daha yaygın olduğunu not ediyoruz. Bu bir fabrika hatasından kaynaklanmaktadır. Bazen parlaklığı ayarlayarak olumsuz etkiyi biraz azaltmak mümkündür.

TV sinyali sorunu

Belirli bir güç kaynağı bağlandıktan sonra LCD TV ekranı titremeye başlarsa, sorun bağlantıdadır. Örneğin, anten, kablo veya alıcının arızalanması nedeniyle bir kusur görünebilir. TV sinyal kaynaklarıyla ilgili sorunların nedenlerini ortadan kaldırmak için ikincisi kapsamlı bir şekilde test edilmelidir.

TV ekranı titriyorsa ne yapmalı? Uydu TV

Uydu yayınını kurmak için bir alıcı, sinyal kaynağı ve TV kullanmanız gerekir. TV sinyalinin kaynağı, sağlayıcılar tarafından yürütülen bir uydu anteni veya kablodur. Alıcı, uydu sinyalinin kodunu çözmek için kullanılır. Sinyal, HDMI veya RCA arabirimi aracılığıyla TV’ye iletilir. Çoğu, TV cihazının modeline bağlıdır.

Yukarıdaki öğelerden birindeki bir arıza, Samsung TV ekranının titremesine ve görüntüyü bozmasına neden olacaktır. Diğer kusurların görünümü hariç tutulmamaktadır.

Bir uydu TV sağlayıcısının hizmetlerini kullanıyorsanız ve sorun yaşıyorsanız, yardım hattını aramanız yeterlidir. Bir uydu anteni bir sinyal kaynağı olarak hareket ettiğinde, bağlantı kontrolü bu elemanla başlar.

Anteni sökmek veya hareket ettirmek için acele etmeyin, çünkü daha sonra doğru yöne çevirmek son derece zor olacaktır. Bu, ek ekipman gerektirir. İlk önce, anten kablosunu kod çözücüden çıkarın. TV ekranında sinyal olmadığına dair bir bildirim görünecektir.

Titreme durursa, sorun kablo veya uydu dönüştürücüdedir. Kabloyu yeniden takmak çok daha kolaydır. Minimum zaman alacaktır. Alıcıya yeni bir kablo bağlayın ve yayın kalitesini kontrol edin. Ekran yeniden yanıp sönmeye mi başladı? Bu, uydu dönüştürücünün arızalandığını gösterir – bir çanaktan sinyal alan özel bir cihaz. Dönüştürücüyü kendiniz tamir edemezsiniz. Profesyonel yardım isteyin.

Bir uydu bağlantısında, görüntü kalitesinden sorumlu olan alıcıdır. Bu nedenle, kod çözücünün çalışabilirliği, izleme sırasındaki rahatlığı belirler. Alıcının çalışması nasıl test edilir? İlk önce, harici alım kablosundan ayırın. Sinyal alıcı modülde arızaların meydana geldiği göz ardı edilemez.

Alternatif bir çözüm, kod çözücüden TV’ye bağlı olan kabloyu değiştirmek (mümkünse) veya bağlantısını kesmektir. Başka bir sinyal kaynağına geçirin. Örneğin, analog yayını seçtiyseniz ve yanıp sönme durduysa, sorun doğru tanımlanır.

Kabloyu değiştirip çıkardıktan sonra ekran titremeye devam ederse ne yapmalıyım? Bu, TV’de donanım arızalarının varlığını gösterir. Servis merkezine başvurun.

Kablo TV

TV’deki görüntü titriyorsa ne yapmalı? Kullanıcının birkaç seçeneği vardır. Sağlayıcı tarafından dairenize takılan TV kablosunu inceleyin. Mekanik bir hasar bulursanız, kabloyu değiştirin.

Uygulama, kırık bir fiş nedeniyle renk ve diğer parazitlerle ilgili sorunların ortaya çıktığını göstermektedir. Bir arıza tespit etmek çok zordur. Fişi sökün ve elemanın bütünlüğünü kontrol edin.

Sinyal kaynağının değiştirilmesi ekranın titremesine neden oluyorsa, sorun doğru bir şekilde tespit edilmiştir. Kablo TV sağlayıcınızın Çağrı Merkezi ile iletişime geçin ve karşılaştığınız sorunları bildirin. İlk önce, fişi kendi ellerinizle tamir etmeye veya değiştirmeye çalışın. Kısa devre sonucu bozulması mümkündür.

Analog ve dijital TV

TV’deki görüntü analog veya dijital bir bağlantıyla yanıp sönüyorsa, sorunu çözmek zor olmayacaktır. Öncelikle anteninizi kontrol edin, özellikle elektronik amplifikasyon cihazları varsa. Anteni salla. Titreme kaybolmadı mı? Kabloyu TV anteninden ayırın. Kusurlar gitti mi? Kabloyu veya anteni değiştirmemiz gerekecek.

Titreme, kullanıcıların karşılaştığı tek aksaklıktan çok uzaktır. Çoğu zaman görüntü bozulur ve TV bip sesi çıkarır. Bütün bunlar sıradan bir antenin arızasından kaynaklanıyor olabilir.

Bilgisayara bağlı TV

Modern TV modelleri çok kolay bir şekilde bilgisayar monitörüne dönüştürülebilir. Önemli olan, PC’nizin veya dizüstü bilgisayarınızın bir HDMI arayüzü ile donatılmış olmasıdır. Elbette, senkronizasyonu yapılandırmanın başka yolları da vardır, ancak bu seçenek en uygunudur.

Bir bağlantı kurduktan sonra TV ekranı titrerse ne yapmalı? Bunun birkaç nedeni olabilir. Video kartının frekansının veya çözünürlüğünün en yaygın – uyumsuz ayarlarını, TV cihazının ayarlarıyla ele alalım.

HDMI kablosundan TV değerinin desteklediği frekansı aşan bir sinyal iletilirse, kare atlama meydana gelir, yani resim titremeye başlar. Görüntünün tamamen olmaması mümkündür.

pars servis televizyonlarda uzman bir teknik servistir eğer bir problem yaşıyorsanız profesyonellerden destek alınız.

Telefon numarası : 444 09 71

Bu yazı yorumlara kapalı.

HEMEN ARA!